x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Peeling Nedir?
10.11.2022

Peeling Nedir?

Binlerce yıldır kadın ve erkek daha güzel görünmek, ciltlerini lekelerden ve sivilcelerden arındırmak, kırışıklıkları yok etmek gibi amaçlarla merhem, losyon ve temizleyiciler yapmışlarıdır. Bunları yüzlerinde ve vücutlarında kullanmışlardır. Önceleri bitkisel malzemelerle elde edilen bu ürünler, teknolojinin gelişmesiyle yerini kimyasal ürünlere bırakmıştır. Yine de bitkilerden kozmetik ürün sektöründe ciddi anlamda faydalanılmaktadır.

Bu ürünlerin kullanımındaki temel amaç güzel bir görünüm elde etmektir. Oluşan güzellik algısının başında ise yüz ve vücut güzelliği gelmektedir. Özellikle yüzün pürüzsüz ve parlak görünümde olması birçok erkek ve kadın için önem taşımaktadır. Bunun için ise yapılacak olan ilk iş cilde düzenli bir şekilde bakım yapmaktır. Bu bakımın başında cilt temizliği gelir.

Cilt, gün içinde birçok olumsuz etkiye maruz kalır. Egzoz dumanı, kirli hava ve daha birçok çevresel etmen cilt yapısına zarar verir. Gün boyu bu gibi etkilere maruz kalan cildin her gece yatmadan önce temizlenmesi gerekir. Düzenli olarak temizlenmeyen ciltlerde sivilce ve siyah nokta gibi oluşumlar meydana gelir. Kirlerden arınmayan cilt bariyeri ise zamanla kalınlaşır ve kırışıklıklara neden olur.

Düzenli cilt temizliğinin yanı sıra belirli aralıklarla uygulanacak diğer bir önemli cilt bakım yöntemi ise peelingtir. Peeling ne demek? Peeling İngilizce bir kelimedir ve soyulmak anlamına gelir. Peeling nedir? Peeling ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılması için yapılan cilt temizleme yöntemidir.

Peeling Nasıl Yapılır?

Cilt bariyerinin temizliği ve cildin daha güzel bir görünümü için gerekli olan peeling nasıl yapılır? Peeling iki türlü yapılmaktadır. İlki klinik ortamında cilt uzmanları tarafından yapılan kimyasal peeling yöntemidir. İkinci yöntem ise evde doğal içeriklerle veya kozmetik ürünlerle yapılan peeling yöntemidir. Peeling yöntemine göre uygulama şekli de değişiklik gösterir. Peeling nasıl uygulanır?

Evde doğal içerikler veya kozmetik ürünler ile yapılacak peeling yönteminde ürün cilde hafif dairesel hareketler ile 1-2 dakika yedirilir ve sonrasında su ile durulama yapılır. Diğer yöntem olan kimyasal peeling yöntemi ise uygulanacak yönteme göre farklılık gösterir. Kimyasal peeling birtakım asitler içeren solüsyonlarla cildi soyma ve temizleme işlemidir. Doğal lifler, fırçalama, kese gibi fiziksel olarak veya elektronik yüz temizleme ve peeling cihazları gibi elektronik aletler ile cildi aşındırarak soyma işlemi yapılır. Karbon peeling gibi lazerli sistemler ile de ölü hücre moleküllerine ayrılarak ciltten uzaklaştırılır.

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Peeling çeşitleri temelde ikiye ayrılır. İlki evde kişilerin kendilerinin yapacağı doğal içerikli ve kozmetik peeling ürünleri ile yaptığı peeling çeşidi. İkincisi ise cilt uzmanları tarafından hastanelerde veya kliniklerde yapılan kimyasal peeling yöntemidir. Kozmetik peeling ürünleri çeşitli içeriklere sahiptir. Granüllü peeling ve peeling jeli olmak üzere çeşitleri vardır. Granüllü peeling içerisindeki parçacıklar ile cilt bariyerindeki ölü hücrenin temizlenmesine yardımcı olur. Peeling jel ne işe yarar? Granüllü jel gibi parçacıklı bir yapıda değildir. İçeriğindeki temizleyici ve arındırıcı formüller ile cildin yenilenmesini sağlar.

Kristal peeling nedir? Kristal peeling bir kimyasal peeling yöntemidir. Kristal peeling, cilt için tahriş edici kimyasallar kullanmaya gerek kalmadan sivilce izleri, ince kırışıklıklar veya lekelerle mücadele etmek için yaygın olarak kullanılan estetik bir tedavidir. Cildin emilmesini sağlayan, en yüzeysel tabakayı ortadan kaldıran ve kolajen üretimini uyaran ucunda alüminyum hidroksit kristalleri içeren bir cihaz ile gerçekleştirilmektedir.

Yüz Peelingi Nasıl Yapılır?

Peeling uygulama şekli de önemlidir. Yüze peeling nasıl yapılır? Peeling evde yapılacaksa peeling kullananlar ürünü hafif masaj hareketleriyle yüze yedirir. Sonrasında ise durulama işlemi yapılır. Eğer kimyasal peeling uygulanacaksa bir uzman kontrolünde güvenilir kliniklerde yapılmalıdır. Ayrıca yüzü temizleyen peelingler cildi pürüzsüz yaptığından dolayı makyajdan önce peeling yapmak makyajın ciltte daha iyi oturmasını sağlar.

Vücut Peelingi Nasıl Uygulanır?

Peeling denilince akla direkt olarak yüz peelingi gelse da vücut peelingleri de vardır. Vücut peeling nedir? Vücut peelinginde de amaç vücudun tamamını ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüz bir görünüm sağlamaktır. Vücut peelingi nasıl kullanılır? Vücut peelingi de vücuda yumuşak dairesel hareketler ile ovularak sürülür ve sonrasında durulama yapılır.

Ayak Peelingi Nasıl Yapılır?

Tüm gün ayakkabı içinde olan ayak derilerinin de soyulmaya ve kendini yenilemeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle belli aralıklarla ayak peelingi yapılmalıdır. Ayaklara sürülen peeling masaj yapar gibi yedirilmeli ve yıkanmalıdır.

Dudak Peelingi Nasıl Uygulanır?

Kuruyan ve soyulan dudak derileri de peeling yaparak yenilenir ve güzel bir görünüm elde edilir. Dudak peelingi nasıl uygulanır? Yine evde yapılacak yöntemlerle elde edilen veya kozmetik peeling ürünler ile dudaklara sürülen peeling ile dudak derisinin yenilenmesine yardımcı olunur.

Kimyasal Peeling Nedir?

Yüzeysel, orta ve derin olmak üzere 3 farklı aşamada cildi soyarak yapılan kimyasal peeling nasıl yapılır? Cilt yenilemede, leke tedavisinde ve akne lekelerinin giderilmesinde kullanılan profesyonel peeling uygulaması olan kimyasal peeling, tüm cilt tipleri için ayrı içeriklerle uygulanır. Cilt sorununa göre seçilen soyma derecesi ise kişiye özel olarak planlanır.

Karbon Peeling Nedir?

Karbon peeling, cilt yüzeyini yenilemek amacıyla yapılan ve ana maddesi aktif karbon (aktif kömür) olan peeling uygulamalarından biridir. Pek çok cilt probleminin giderilmesine katkıda bulunan bu peeling yönteminde, ısı ile aktif hale getirilen kömür tozu ve lazer ışınları kullanılmaktadır.

Cilt Tipine Göre Peeling Seçimi

Cilt tipleri temel olarak üçe ayrılır: kuru, yağlı ve karma cilt. Uygulanacak peeling çeşidi bu cilt tiplerine göre seçilmelidir. Gerek kimyasal peeling yönteminde gerek evde yapılan peeling yönteminde en iyi peeling, cilt tipi göz önünde bulundurularak uygulanan peelingtir.

Peeling Ne İşe Yarar?

Peeling ne işe yarar? Peeling faydalarından en önemlisi ciltteki kirli tabakayı ve ölü hücreleri temizleyerek cildin yenilenmesini sağlamasıdır. Yüz peelingi ne işe yarar? Yüzdeki lekelerin ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Peeling ve maske farkı da kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Peeling cildi temizlerken maske nemlendirme ve bakım yapmaktadır. Önce peeling sonra maske uygulanabilir.

Evde Peeling Nasıl Yapılır?

Evde kimyasal peeling pek önerilen bir yöntem değildir. Kimyasal peeling işleminde deride soyulmalar olduğundan güvenilir kliniklerde ve uzman doktor eşliğinde yapılmalıdır. Evde doğal peeling cildin yenilenmesine yardımcı olacak bitkisel ürünler ile yapılabilmektedir.

Peeling Kaç Dakika Bekletilmeli?

Peeling kaç dakika bekletilmeli? Kullanılan peeling ürünlerinde bekletilme süresi ürün üzerinde yazmaktadır. Genellikle peeling sürüldükten sonra 1-2 dakika bekletilip yıkanır. Fakat bu kullanılan ürüne göre değişiklik gösterebilir.

Peeling Sonrası Ne Yapılmalı?

Peeling sonrası nemlendirici krem kullanımı çok önemlidir. Soyulan ve nemini yitiren cildin kendine gelmesi için peeling sonrası bakıma dikkat etmek gerekir. Bunun için mutlaka nemlendirici serum ve kremler ile cilt desteklenmelidir.

Peeling Duştan Önce mi Sonra mı Yapılır?

Peeling kullanacak olanların merak ettiği diğer bir soru peeling duştan önce mi sonra yapılmalıdır. Peeling temiz ve yumuşamış bir cilde uygulandığında daha etkili olmaktadır. Bu nedenle duştan sonra uygulanmalıdır.

Peeling Kaç Günde Bir Yapılır?

Peeling kaç günde bir yapılmalıdır? Genel olarak peeling haftada 1 veya 2 defa yapılmaktadır. Ancak bu cilt tipine ve kullanılan ürüne göre değişkenlik göstermektedir.

Peeling Ne Zaman Yapılır?

Peelingin yatmadan önce yapılması gerekir. Akşamları cilt temizlendikten sonra yapılan peeling ile cilt güzel bir şekilde arındırılır. Sonrasında uygulanan cilt bakımı ile gece uykusunda cilt kendini daha kolay bir şekilde yeniler. Ayrıca epilasyon sonrası peeling yapılmamalıdır. En az bir hafta peeling yapılmamalıdır.

Peeling Islak Cilde Uygulanır mı?

Peeling ıslak cilde uygulanır. Kuru cilde yapılacak olan peeling cildi tahriş edeceğinden mutlaka nemli cilde uygulanmalıdır.

 

 

Blog Son Eklenenler
Geleneksel Tıraşa Yeni Başlayanların En Sık Yaptığı Hatalar
Geleneksel tıraşa yeni başlayanlar için en sık yapılan hatalardan biri, tıraş öncesi hazırlığı atlamak ve kuru cildi jiletle kesmeye çalışmaktır.
Tıraş Makinesi Nasıl Kullanılır?
Tıraş makinesi, özellikle sakal ve vücut tıraşında hız ve pratiklik sağlayan bir cihazdır.
Sakal Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Sakal kaşıntısı, özellikle sakal uzarken ve tıraş sonrasında yaygın olarak karşılaşılan bir problemdir.
Bikini Bölgesi Jiletle Nasıl Pürüzsüz Olur?
4Bikini bölgesinde pürüzsüz bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli adımlar bulunur.
Saç Kökleri Nasıl Güçlendirilir?
Saç köklerini güçlendirmek, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanın önemli bir adımıdır.
Tıraş Bıçağınızı Ne Sıklıkla Değiştirmelisiniz?
Tıraş bıçağının ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiği, kişisel tıraş alışkanlıklarına ve kullanılan bıçağın kalitesine göre değişiklik gösterir.
Vücut Nasıl Tıraş Edilir?
7Vücut tıraşı, vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak amacıyla yapılan bir bakım işlemidir. Bu süreçte jilet, tıraş makinesi gibi keskin aletler veya lazer, epilasyon gibi modern tüy alma yöntemleri kullanılır.
Koltuk Altı Nasıl Alınır?
7Koltuk altı tüylerinden kurtulmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır, bunlar arasında jilet, ağda, epilasyon cihazları ve lazer epilasyon yer alır. Seçilecek yöntem, cildin yapısına, tüylerin kalınlığına ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.