x
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sülfatsız Şampuan Nedir?
06.10.2022

Sülfatsız Şampuan Nedir?

 

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz sülfatsız şampuan çeşitleri kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen kişisel bakım ürünleri arasında yer almaktadır.  Peki ya kozmetik dünyasında son dönemlerde satış rekoru kıran sülfatsız şampuan nedir? Bu soru son zamanlarda en çok cevap aranan sorular içerisinde yer almaktadır. Sülfatsız şampuan, içeriğinde kimyasal madde barındırmayan doğal içerikli şampuan çeşidine verilen genel ad olmaktadır. Doğal şampuanlar bünyesinde SLS, SLES ve paraben gibi zararlı kimyasal maddeleri bulundurmamaktadır. Bitkisel ve temiz içerikli şampuan olmaları sayesinde kullanıcılara güvenle kullanım olanağı sunmaktadır. 

 

Sülfatsız parabensiz şampuan çeşitleri saç derisini nazik bir şekilde temizleyerek parlak görünmesini sağlamaktadır. Sülfatsız şampuan yıkama esnasında diğer şampuanlar gibi köpürme yapmamaktadır. Bu durum kullanıcı tarafından saçlar tam olarak temizlenmiyormuş gibi düşünülse de aslında saçlar bütün kirlerden tam anlamıyla arınmaktadır. SLS içermeyen şampuan saç derisi ve saçlara zarar vermeden temizlik sağlamaktadır. Kullanıcılar ne kadar sülfatın saç köpürtücü etkisinden hoşlansa da sülfatlı şampuan çeşitlerinin saçı temizlerken aynı zamanda zararda verdiğini göz ardı etmemek gerekmektedir. Sülfatsız silikonsuz şampuan çeşitlerinin kokuları da diğer şampuan çeşitleri gibi keskin ve kalıcı olmamaktadır. Doğal içerikli şampuan çeşitlerinin içerisinde meyve veya bitkisel yağlar kullanılmaktadır. 

 

Sülfat Nedir?

Sülfatsız şampuan çeşitleri, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen ve saça saymakla bitmeyecek kadar çok fayda sağlaması bakımından son zamanlarda oldukça rağbet gören kişisel bakım ürünlerinden birisi olmaktadır. Peki ya saça bu kadar zarar veren ve önerilmeyen sülfat nedir? Sülfat köpürme özelliğine sahip olması bakımından birçok temizlik ürününde kullanılan inorganik kimyada sülfürik asidin bir tuzu olmaktadır. Şampuan, diş macunu ve çeşitli temizlik ürünlerinde köpürme etkisi yaratan sülfat, insan sağlığına ve cildine oldukça zararlı bir katkı maddesi olmaktadır. Kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde kullanılan sülfatın sağladığı köpürme işleminin temizleme oranını arttırdığı yönündeki inanç sebebiyle birçok temizlik ve kişisel bakım ürünlerinde sülfat kullanılmaktadır.



Sülfatın Zararları Nelerdir?

Sülfatın saça zararları oldukça fazla ve onarması da bir o kadar oldukça zor olmaktadır. Sülfat, saçta oluşan kiri ve yağı temizlerken aynı zamanda saçtaki ve saç derisindeki doğal yağın yok olmasına da sebep olmaktadır. Sülfat saçın doğal yağını da yok ettiği için saç matlaşır ve kuru bir görünüm kazanmasına neden olur. Sülfat etkisiyle zamanla daha fazla kuruyan saç derisi kepeklenme problemi ile karşılaşabilmektedir. Hassas cilde sahip kişilerde verdiği zarar daha ciddi olabilmektedir. Sülfat hassas cilde sahip kişilerin saç derisinde kızarıklık ve tahriş gibi alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Sülfatın içerdiği kimyasallar boyalı saçların daha erken akmasına ve parlak görünümünü yitirmesine neden olabilmektedir. Sülfat saç derisi kadar saç tellerine de zarar vermektedir. Saç tellerine zarar vererek saçın genel yapısını ve şeklini bozmaktadır. 

 

Sülfatsız Şampuan Çeşitleri Nelerdir?

Saç bakımı ve temizliği bakımlı görünmenin en büyük sırlarından biri olmaktadır. Bunun için kullanıcıların tercihine bırakılan birçok ürün bulunmaktadır. Bunlardan birisi de son zamanlarda adından sıkça bahsettiren sülfatsız şampuan çeşitleridir. Kimyasal içermeyen şampuan çeşitleri kullanıcılar için farklı seçenekler sunmaktadır. Sülfatsız şampuan markaya, özelliğine, içeriğine, saç yapısına, boyutuna ve saç bakım etkisine göre çeşitlenerek kullanıcının tercihine sunulmaktadır.

 

  • Saç yapısına göre: Yıpranmış ve kuru saçlar, dökülen saçlar, yağlı saçlar, boyalı saçlar, normal ve karma saçlar için üretilmiş sülfatsız şampuan içerikleri bulunmaktadır.

 

  • Saç bakım etkisine göre: Hacim verici, kepek önleyici, yağlanmaya karşı, canlandırıcı, onarıcı ve yenileyici gibi saça sağladığı bakım etkisine göre silikonsuz şampuan çeşitleri bulunmaktadır.

 

  • İçeriğine göre:  Sülfatsız alkolsüz, gliserinli ve keratinli gibi seçenekleri ile kullanıcıların tercihine sunulmaktadır.

Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar?

İçerisinde kimyasal madde barındırmayan tamamen bitkisel ve organik içeriğe sahip olan Sülfatsız şampuan faydaları azımsanmayacak kadar fazladır. Sülfatsız şampuan çeşitlerinin saçları doğal yapısına kavuşturması, canlandırması, güçlendirmesi ve hacim vermesi gibi konularda oldukça etkili sonuçlar vermesi kullanıcılar tarafından son zamanlarda fazlasıyla tercih edilen ürünler arasındadır. Sülfatsız şampuan, saçları nazikçe temizlemesinin yanında saçın doğal yapısını da korumaktadır. Doğal içerikli şampuan çeşitleri saçta oluşan kırılma, kopma, kuruma, yıpranma gibi saç problemlerini en aza indirmekte ve zamanla bu problemlerin yok olmasını sağlamaktadır. Saçta bıraktığı yumuşak doku sayesinde saçın kopmadan kolayca taranmasını sağlamaktadır. 

Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Sülfatsız şampuan kullanmak saçta meydana gelebilecek zararları engellemek açısından oldukça önemli olmaktadır. Diğer saç şampuanları saçı temizlerken aynı zamanda saçta ciddi zararlarda bırakabilmektedir. Sülfatsız şampuan saçı yumuşak dokunuşlarla temizlerken saçı besler; saçın sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlar. İçerisinde herhangi bir kimyasal madde olmadığı için saç diplerini tahriş etmemektedir. Hassas cilt yapısına sahip kişilerin bile rahatlıkla kullanacağı ürünler arasındadır. Saç derisini aşındırmadan temizlediği için kullanıcının herhangi bir deri problemi yaşamasına engel olmaktadır. Boyalı saçlarda renk pigmentlerinin saça tutunmasını sağlayarak boyanın saçta ilk günkü gibi canlı ve parlak görünmesini sağlamaktadır. Sülfatsız şampuan, saçın doğal nem dengesini koruduğu için saçta oluşabilecek kuruma kepeklenme gibi problemlerin önüne geçmektedir.

Sülfatsız Şampuan Köpürür mü?

İçerisinde sülfat taşımayan şampuanlar, sülfatın köpürme özelliğini bünyesinde barındırmadığı için köpürmeyen şampuan olarak anılmaktadır. Sülfat kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde köpürme sağlayan ve sağlığa oldukça zararlı bir kimyasal madde olmaktadır. Şampuanın bolca köpürmesi saçı daha iyi temizlediği ya da saça fayda sağladığı anlamına gelmemektedir. Herkes tarafından bilinen bu yanlış inanış kullanıcıları yanlış şampuan tercihine itmektedir. 

 

Saç derisi saçın korunması, sağlıklı kalması ve canlı görünmesi için doğal yağlar üretmektedir. Sülfat köpürüp saçtaki kiri temizlemek için çalıştığından saçtaki kir arınırken aynı zamanda yağların akmasına da sebep olmaktadır. Sülfatsız şampuan ise köpürme yapmadan saçı kirden arındırarak sağlıklı bir görüntü kazanmasını sağlamaktadır. 

Sülfatsız Şampuanları Kimler, Neden Kullanmalı?

Sülfatsız şampuan saçta oluşabilen birçok problemlerin çözüme kavuşmasında oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır.  Zayıf saçların dolgunlaşmasını, kuru saçların ideal nem dengesine kavuşmasını, kabaran saçların düzleşip sakinleşmesini, deri problemi yaşayan saçların eski sağlığına kavuşması gibi birçok problem durumlarına çözüm olan sülfatsız şampuan çeşitleri kullanıcıların karşılaştıkları problemlere çözüm sağlarken aynı zamanda saçı beslemesi ve canlı yapı kazandırması ürünün tercih edilmesinde etkili olmaktadır. 

 

Saçının sürekli kopmasından ve sönük olmasından rahatsız olan kişiler tarafından kullanılan ürünler, saçın incelmesini ve kopmasını önleyerek dolgun bir yapıya kavuşmasını sağlamaktadır. Kuru saç yapısının neden olduğu sertleşme ve matlaşmadan şikayetçi olan kullanıcılar sülfatsız şampuan ile saçlarını nemlendirerek saçın canlı bir görüntü kazandırmasını sağlamıştır. Nemi azaldığı için kabaran ve çok fazla elektriklenen saç problemine sahip kullanıcılar, silikonsuz şampuan ile saçlarını sakinleştirerek saçların düzleşmesini sağlamaktadır.

Şampuanın Sülfatsız Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Şampuanların içeriğinde sülfat ve sert kimyasal olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ürünün arkasında bulunan bilgilendirme etiketini okumak olacaktır. Ürünlerin içerisindeki tüm maddeler burada listelenmektedir. İçerik listesinde yer alan parabenler, SLS, SLES, Trietanolamin, Ftalatlar gibi maddeler ürünün kimyasal içerikli sülfatlı olduğunu göstermektedir. Bu sebeple doğal içerikli şampuan almak isteyen bir kullanıcı ürünü alırken ürünün içeriğini detaylı şekilde incelemelidir.

 

Blog Son Eklenenler
Geleneksel Tıraşa Yeni Başlayanların En Sık Yaptığı Hatalar
Geleneksel tıraşa yeni başlayanlar için en sık yapılan hatalardan biri, tıraş öncesi hazırlığı atlamak ve kuru cildi jiletle kesmeye çalışmaktır.
Tıraş Makinesi Nasıl Kullanılır?
Tıraş makinesi, özellikle sakal ve vücut tıraşında hız ve pratiklik sağlayan bir cihazdır.
Sakal Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Sakal kaşıntısı, özellikle sakal uzarken ve tıraş sonrasında yaygın olarak karşılaşılan bir problemdir.
Bikini Bölgesi Jiletle Nasıl Pürüzsüz Olur?
4Bikini bölgesinde pürüzsüz bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli adımlar bulunur.
Saç Kökleri Nasıl Güçlendirilir?
Saç köklerini güçlendirmek, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanın önemli bir adımıdır.
Tıraş Bıçağınızı Ne Sıklıkla Değiştirmelisiniz?
Tıraş bıçağının ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiği, kişisel tıraş alışkanlıklarına ve kullanılan bıçağın kalitesine göre değişiklik gösterir.
Vücut Nasıl Tıraş Edilir?
7Vücut tıraşı, vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak amacıyla yapılan bir bakım işlemidir. Bu süreçte jilet, tıraş makinesi gibi keskin aletler veya lazer, epilasyon gibi modern tüy alma yöntemleri kullanılır.
Koltuk Altı Nasıl Alınır?
7Koltuk altı tüylerinden kurtulmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır, bunlar arasında jilet, ağda, epilasyon cihazları ve lazer epilasyon yer alır. Seçilecek yöntem, cildin yapısına, tüylerin kalınlığına ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.